Laat de Volkskrant ook uw wereld vergroten.

Een abonnement vergroot uw wereld met verhalen over (inter)nationale politiek, cultuur, samenleving en wetenschap.

 • meest gekozen

  Zaterdag op papier & dagelijks digitaal

  4,50 per week
  Ja, ik wil de Volkskrant
  • Doordeweeks de krant voor het ontbijt thuisbezorgd
  • Elk weekend leesplezier met de dikke zaterdagkrant
  • Elke zaterdag VK Magazine en Sir Edmund
  • Gratis: nieuwe digitale Editie op tablet
  • Gratis: onbeperkt artikelen lezen op volkskrant.nl, in de smartphone app en Editie
  • Gratis: Topics, uw eigen nieuwsoverzicht uit 13 kranten
 • Maandag t/m zaterdag op papier & dagelijks digitaal

  6,50 per week
  Ja, ik wil de Volkskrant
  • Doordeweeks de krant voor het ontbijt thuisbezorgd
  • Elk weekend leesplezier met de dikke zaterdagkrant
  • Elke zaterdag VK Magazine en Sir Edmund
  • Gratis: nieuwe digitale Editie op tablet
  • Gratis: onbeperkt artikelen lezen op volkskrant.nl, in de smartphone app en Editie
  • Gratis: Topics, uw eigen nieuwsoverzicht uit 13 kranten
 • Digitaal Basis

  Nu tijdelijk de eerste 4 weken gratis 2,50 per week
  Ja, ik wil de Volkskrant
  • Doordeweeks de krant voor het ontbijt thuisbezorgd
  • Elk weekend leesplezier met de dikke zaterdagkrant
  • Elke zaterdag VK Magazine en Sir Edmund
  • Nieuwe digitale Editie op tablet
  • Onbeperkt artikelen lezen op volkskrant.nl en de smartphone app
  • Topics, uw eigen nieuwsoverzicht uit 13 kranten
Lezers geven de Volkskrant gemiddeld een 9/10 (8437 beoordelingen)
De Volkskrant
Behind the Scenes

Bekijk de spraakmakende video’s

Fotografie
Cigdem Yuksel - fotograaf
Cigdem Yuksel won in 2017 de zilveren camera voor haar fotoreeks over Syrische kinderarbeid in Turkije.
Hiermee liet ze zien wat er gebeurt als je vluchtelingen in de regio van herkomst opvangt. Het is de rol van de Volkskrant om te laten zien waar deze keuze toe leidt. Lees meer… Lees minder…
Matchfixing
Willem Feenstra - onderzoeksjournalist
De Volkskrant heeft bewezen dat ook in de Nederlandse eredivisie sprake is van matchfixing.
Willem ging undercover als afgezant van Roda JC en bracht na 1,5 jaar onderzoek matchfixing aan het licht. Naar aanleiding van de publicatie in de Volkskrant startten justitie en de KNVB een onderzoek. Lees meer… Lees minder…
Breaking news
Pieter Klok - Adjunct hoofdredacteur
Bij groot nieuws wemelt het van de geruchten.
De verleiding die over te nemen is groot, maar alles wat we schrijven moet kloppen. We willen snel zijn, maar vooral ook betrouwbaar. Naast wat er is gebeurd, moeten we zo snel mogelijk achterhalen waarom het is gebeurd. Lees meer… Lees minder…
Correspondent
Alex Burghoorn - Chef Buitenland
De correspondenten van de Volkskrant bestrijken de vier windstreken.
We vinden het belangrijk zelf ter plekke te zijn en met verhalen van echte mensen het buitenlandse nieuws invoelbaar te maken. Zo ontdekken onze correspondenten ook wat er echt speelt, want vaak blijkt de werkelijkheid ingewikkelder dan zij van veraf lijkt. Lees meer… Lees minder…
Wetenschap
Tonie Mudde - Chef Wetenschap
‘Tampons zijn giftig’, ‘Higgs-deeltje eindelijk gedetecteerd’, ‘Kloon nu je eigen hond’.
De wetenschappelijke nieuwtjes vliegen ons om de oren. Razend interessant, maar klopt het allemaal wel? Op de wetenschaps-redactie van de Volkskrant gaan we niet over één nacht ijs. We wenden ons tot de bron, laten onafhankelijke experts aan het woord en verrichten eigen onderzoek. Als we overtuigd zijn, brengen we het nieuws. Helder en toegankelijk. Lees meer… Lees minder…

Over de Volkskrant

 • Alles wat op de site en in de krant staat, wordt vergaard, gecheckt en gepresenteerd door een redactie van 200 journalisten en 400 freelancers. Onder wie prominente columnisten, topinterviewers en een netwerk van 20 correspondenten over de hele wereld. De Volkskrant sleepte de afgelopen jaren van alle media dan ook de meeste journalistieke prijzen in de wacht.

 • Naast nieuws, achtergrond en duiding heeft de Volkskrant veel aandacht voor debat en opinie, waarbij alle kanten aan bod komen. De Volkskrant gidst zijn lezers uitgebreid door wetenschap, kunst, literatuur en sport. Onder meer in het V-katern, een goedgehumeurd dagelijks magazine bij de krant. Op zaterdag zitten twee weekbladen bij de krant: Volkskrant Magazine over het persoonlijk leven en levensstijl, Sir Edmund over wetenschap en boeken.

 • De Volkskrant gaat voorbij links en rechts en bericht vanuit nieuwsgierigheid, voor mensen met een open geest. Je kunt de Volkskrant op veel verschillende manieren lezen: van de complete editie die inclusief bijlagen thuis wordt bezorgd tot de Volkskrant op smartphone, tablet of desktop.

 • Van mijn ouders heb ik een abonnement op de Volkskrant gekregen. Door de week, op weg naar m’n werk, lees ik de Volkskrant op mijn mobiel. Ben ik weer helemaal bij voordat ik mijn collega’s spreek. In het weekend heb ik meer tijd om de krant te lezen. Volkskrant magazine struin ik dan door op zoek naar stukken over eten en drinken, reizen, design of een goed interview. In Sir Edmund vind ik altijd wel iets dat me interesseert. Zo blijven veel stukken over wetenschap me verbazen.

  Myrthe (23), Verkoopster

 • Mijn ochtend begint met vast ritueel: een kop koffie en de krant. Ik vind de Volkskrant mooi vormgegeven, met goede en objectieve verslaggeving, stukken die het nieuws duiden en scherpe columnisten. Kortom, een fijne krant als het gaat om analyses van nieuws en actualiteiten en het aanjagen van het debat.

  Jochem (49), Acteur/Trainer

 • De Volkskrant is mijn belangrijkste informatiebron. Met de app op mijn mobiel kijk ik als ik even tijd heb wat er gebeurt in de wereld. Maar ik lees ook opiniestukken en columns. Ze geven me soms een heel andere kijk op dingen. In het weekend lees ik graag wat er nieuw is op het gebied van kunst en cultuur. Ben ik ook daarvan weer helemaal op de hoogte.

  Shashi (42), Lerares Engels VWO

 • Ik heb een jaar lang geen krant gehad en las toen alleen gratis nieuws online. Het voelde toch alsof ik minder goed geïnformeerd was. Ik lees nu weer elke dag de Volkskrant. Ik merk dat ik nu beter weet wat er gebeurt, maar vooral ook waarom bepaalde dingen gebeuren. En dat voelt goed.

  Wim (62), Trainer Marketingcommunicatie

gratis bij uw abonnement

Topics nieuw!

Extra service gratis bij uw abonnement.

Topics, uw persoonlijke nieuwssite. Alle journalistiek uit 13 kranten op 1 plek bij elkaar. Lees de voor u interessante onderwerpen, waar en wanneer u wilt. Eenvoudig op mobiel, tablet of PC. Maak een ‘playlist’ van uw favoriete onderwerpen of laat u verrassen door de redactie.

bekijk opties

Philippe Remarque
Hoofdredacteur de Volkskrant

Elke dag werken we hard om het nieuws tot in detail te checken en het van alle relevante achtergronden te voorzien. Dat is in deze tijden harder nodig dan ooit. We willen kritisch en gedegen zijn, maar wel ons goede humeur behouden, door ook oog te hebben voor wat wel goed gaat in de wereld. We zijn daarnaast een gids voor mooie, interessante en persoonlijke zaken die het leven kleur geven. Daarbij schuwen we een goede grap niet. We proberen de site, krant en bijlagen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, onder het motto: "your easy reading is our damn hard writing"

De mobiele website + de digitale krant

Behoort digitaal lezen ook tot uw tweede natuur? Geniet dan van het gemak om de Volkskrant op uw mobiel, tablet of pc te lezen. Met de app van de Volkskrant heeft u (ook) 24/7 het laatste nieuws. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte van de Volkskrant.

profiteer nu

in de app 5,00 p/weeknu 3,50 p/week

Veelgestelde vragen

Ik heb mij via deze website geabonneerd, wanneer gaat dit abonnement in? Toon antwoord Verberg antwoord
Wij hebben ongeveer vijf werkdagen nodig om uw aanvraag te verwerken. U krijgt vervolgens van ons een bevestigingsbrief met daarin de startdatum van uw abonnement.
Ik ben al abonnee, mag ik dan ook meedoen aan deze actie? Toon antwoord Verberg antwoord
Helaas! Deze actie is er alleen voor nieuwe abonnees. Maar is het langer dan zes maanden geleden dat u abonnee was? In dat geval is de actie wél op u van toepassing.
Ik wil de krant graag digitaal lezen, hoe doe ik dat? Toon antwoord Verberg antwoord
U kunt de Volkskrant digitaal op uw PC, tablet of mobiele telefoon lezen. We hebben daar een speciale digitale versie van de papieren krant, een nieuwssite en app voor ontwikkeld. Klik hier om alles over de digitale edities van de Volkskrant te lezen en hoe u deze kunt gebruiken.
Ik heb een andere vraag die niet over het abonnement gaat, waar kan ik daarvoor terecht? Toon antwoord Verberg antwoord
Antwoorden op vragen over onder meer de bezorging, betaling of redactie kunt u hier vinden.